Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu

Dołhobyczów: „Kuchnia polska na tle kuchni świata”

Tuż przed „Andrzejkami”, 25 listopada 2013 r. odbyły się ostatnie warsztaty kulinarne - „Kuchnia polska na tle kuchni świata”, poprowadzone przez Panią Agnieszkę Kozicką.
  • Źródło: https://www.dolhobyczow.pl
Dołhobyczów: „Kuchnia polska na tle kuchni świata”

Źródło: https://www.dolhobyczow.pl

Wszystkie Panie biorące w tym udział, niezwykle starannie podeszły do zadania, bowiem przygotowane potrawy były degustowane m.in. przez znamienitych gości podczas podsumowania Projektu 2023. A co przygotowano podczas tych warsztatów? Menu to: forszmak, karkówka w sosie żurawinowym, bigos staropolski, barszczyk czerwony z pasztecikami. Trzymano się nie tylko przepisów, ponieważ do każdej z potraw Panie „włożyły” sporo serca!

Zaproszenie na integracyjne spotkanie w ramach podsumowania Projektu „Organizacja aktywnych form spędzania czasu wolnego dla mieszkańców Gminy Dołhobyczów” przyjęli: władze Gminy Dołhobyczów z Wójtem Panem Grzegorzem Drewnikiem na czele, Dyrekcja miejscowej szkoły, Sołtysi z poszczególnych sołectw, Pracownicy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Oszczowie, sympatycy Dołhobyczowskiego Stowarzyszenia Regionalnego, Pracownicy Centrum Kulturalno-Konferencyjnego w Dołhobyczowie.

Zarówno warsztaty jak i spotkanie integracyjne odbywały się w Centrum Kulturalno-Konferencyjnym w Dołhobyczowie, którego pracownicy służyli nam wszelką możliwą pomocą.

Mini wystawę rękodzieła przygotowały koronkarki z Dołhobyczowskiego Stowarzyszenia Regionalnego.

Spotkanie należało do bardzo udanych. Dopisywał nam humor, apetyt i przyjazna atmosfera. Mamy nadzieję, że była to pierwsza tego typu impreza, ale nie ostatnia!

Dołhobyczowskie Stowarzyszenie Regionalne



Podziel się
Oceń

Komentarze